Hey bloggen!

Jeg har i denne uge haft et mindre madprojekt i skolen, hvor at min gruppe og jeg har skulle være innovative og fremstille bæredygtig mad . Jeg synes selv det var en stor succes og ville helt sikkert selv lave den her opskrift en af de kommende dage for de gamle der hjemme. Jeg synes selvfølgelig at I selv skulle have muligheden for selv at lave de her gode burger, ikke nok med at de smager himmelsk så er de også et sundere alternativ til fastfood, så jeg smider lige en opskrift ned i bunden af indlægget.

De er miljøvenlige, da de ikke indeholder kød og da der er brugt grøntsager efter årstiden, vinter altså. Opskriften er en grundopskrift så du kan selv eksperimentere med årstiden grønt og krydderier. Så bare slå dig løs!

kys for nu!

Ingredienser:

“bøffer”

  • 100 g kogte kartofler
  • 500 g champignoner
  • 1 hakket løg
  • 1 dåse kidneybønner
  • 1/2 tsk. paprika
  • 2 tsk. salt
  • Friskkværnet peber
  • 100-150 g rasp
  • Olie til stegning

“pomfritter”

  • Diverse rodfrugter
  • Timian
  • Oliven olie
  • hvidløg

Fremgangsmåde:

Bøffer:

Hak champignoner fint og steg med løg indtil alt væden er væk. Det er ikke nødvendigt at bruge olie da væden fra champignoner er rigeligt.  Kom de stegte champignoner og løg i en skål og tilsæt de kogte kartofler, afdryppede kidneybønner paprika, salt og peber. Blend det med en stavblender til det bliver en grov masse.

Tilsæt farsen og bland det godt. Evt. smag til med salt og peber.

Form farsen til 8-9 bøffer og steg ved middel varme indtil de har en lysebrun skorpe.

Til pomfritterne

Skral diverse rodfrugter og skær dem i stænger. Put dem i et stort fad og bland noget oliven olie, med hvidløg. Bland det hele sammen og drys til sidst med timian. I ovnen på 200 grader i 30 min ca.